Detta ska du ha till din e-handel

Har du koll på vad som gäller inom e-handelsbranschen? Kanske är du precis i någon form av nystartsprocess men lite osäker på vad du ska rikta in din verksamhet på? Många som startar en e-handel känner till att lagerlogistiken är central, och utan ett lyckad lagerlogistik tillsammans med en lukrativ idé och bra bransch kommer man inte långt med sin e-handel. Här berättar vi om nycklarna till en lyckad handel!

Underskatta aldrig hur viktigt det är med ett bra lager till din e-handel. Många drar gärna ut på tiden och slarvar med att se över sin logistik. Beställ pallställ från rmslager.se som är en av de absolut bästa lagerleverantörerna, så kommer du få stora konkurrensfördelar när de andra i din bransch fortfarande har sitt småskaliga lager i garaget.

Populära branscher inom e-handeln 

Låt oss säga såhär: e-handeln är en oerhört lukrativ marknad i sig och det finns mycket pengar att tjäna. 6 av 10 personer i Norden handlar på nätet minst en gång varje månad. Vilka är då de mest populära branscherna inom e-handeln? De vanligaste att starta nytt e-handelsföretag inom är:

  • Hus och hem
  • Hemelektronik
  • Sport och fritid
  • Accessoarer
  • Skönhet

Det är ehandel.se som presenterar statistik, eller ”ehandelsindex” som de kallar de. De har studerat 185 e-handelsbutiker som registrerat sitt företag 2016 eller senare. Det rör sig alltså om aktörer som primärt sysslar med e-handel, och inte har en markhandel som överväger procenten för inkomsten av e-handeln.

Många företag som primärt har sysslat med markhandel har gått över till e-handel. Apoteken var relativt tidiga med att göra entré på näthandelsmarknaden eftersom många människor såg fördelen med att beställa hem sina produkter därifrån. Även second hand-marknaden har gjort tydlig entré inom e-handeln, inte minst Erikshjälpen.