En ny bubbla på väg

Bubblor är vackra när de innehåller såpa. Men att spräcka bubblor gällande finans- eller bostadsmarknader kan få otroliga konsekvenser och är nu något som ekonomen Robert Shiller förutspår är på väg att hända. 

8913713-luck-pressed-shows-gambling-fortunate-and-riskAtt kunna förutspå börskursen är något som de flesta vill vara bra på, och hade man en superkraft skulle en sådan inte vara helt fel. Dock finns det människor som påstår sig veta mer än vissa och med det få många anhängare – men även många emot sig. Affärsvärlden skriver om ekonomen Robert Shiller som nu påstår att vi är nära en bubbla. Och Robert Shiller är inte bara vilken ekonom som helst utan en ekonomipristagare. Han hävdar att det är många investerare som tycker att den amerikanska aktiemarknaden är övervärderad och förtroendet sjunker.

Börsras går inte att förutspå

Vad man även ska ta med sig är att Shiller säger att det inte går att förutspå när ett börsras kommer att infalla utan man endast kan se på hur läget ser ut just nu och lägga ihop sina spekulationer. Dock finns dokumentären The Forecaster just nu på svtplay – en dag till. Och ser man den så är det enkelt att man får en ny syn på finanser och cykler. En film som skrämmer och som kan få den mest stabila att plocka ut sina pengar. Skulle allt fallera finns tryggheten i att Smspengar.nu finns där man kan ta lån för att täcka upp. Sedan får man börja om och stapla sina pengar.