Så bör du tänka om lån

Om du hamnar i en situation där du får en oväntad utgift som du måste betala så finns det möjlighet att snabbt låna pengar till en rimlig ränta och låga avgifter. Lånet betalar du sedan tillbaka då du får din nästa lön eller enligt en amorteringsplan. Att låna pengar idag är enkelt och går fort, oftast så får du pengarna insatta på ditt bankkonto redan samma dag eller senast nästkommande vardag.

Genom att besöka jämförelsesajter för lånebolag så kommer du att kunna erhålla information som gör det lättare för dig att hitta det lån som passar dig bäst. Du bör kontrollera lånets räntor, om det förekommer några avgifter, lånevillkor och att du uppfyller lånebolagets krav. Du kan vidare få information om öppettider och utbetalningstider. Vissa lånebolag betalar också ut pengar under kvällar och helger. Innan du lånar pengar så är det många saker att tänka på med lån så att du inte lånar pengar som du kan få problem att betala tillbaka.

Innan du lånar pengar

Innan du lånar pengar så bör du tänka igenom lånet noggrant så att du inte gör något förhastat och impulsivt som straffar sig senare. Det du behöver tänka igenom är om du verkligen behöver dessa pengar, kan du låna av familj eller vänner eller kan du ta förskott på lönen. Du ska heller aldrig låna mer pengar än du verkligen behöver, exempelvis du behöver låna 2 000 kronor men lånar 3 000 för säkerhets skull. Dessa 1 000 kronor som du lånade extra kommer att gå åt till onödiga inköp.

Du bör också göra en kalkyl som visar att du kan betala tillbaka hela lånet på förfallodagen, så att du inte riskerar att få betala ytterligare kostnader i form av påminnelseavgifter. Då kan lånet bli än dyrare samtidigt som du riskerar att få problem med din kreditvärdighet.

Att låna pengar under kontrollerade former ska aldrig vara något problem. Det är också viktigt att du lånar av rätt orsak, att shoppa eller åka på semester för pengar som du inte har ännu är inte rätt orsak för att låna pengar.