Samla dina lån för minskade kostnader

Vi svenskar är ett mycket belånat folk och många har samlat på sig åtskilliga lån under sin livstid. Tyvärr kan detta bli en ond cirkel om man har flertalet olika lån som dras med räntor och avgifter. I det fallet kan ett samlingslån vara en god idé, där alla lån man har på sina axlar blir till ett enda. Detta samlingslån är tänkt att användas till att betala av de andra lånen.

Ett samlingslån ger dig som kund flera fördelar. För det första så minskas din räntekostnad och din kreditvärdighet ökar. Om en person har en rad smålån som ligger och skräpar, kan banker bli betydligt mer tveksamma att ge ett nytt lån. Samla lån och lös detta.

Gör det enkelt med ett samlingslån

Det finns flera fördelar att betala av på dina andra lån och lösa allt med ett stort lån:

  • Betala av i din takt
  • Slipp krångliga betaldatum och påminnelser om du missar en betalning
  • Enkel att ansöka på nätet

Som du ser har ett samlingslån många fördelar och detta är bara ett fåtal. Dock krävs det att du letar och jämför flera långivare som erbjuder samlingslån, då villkoren ser olika ut. Många långivare kan också ge ett positivt besked på ansökan, trots att du kanske har enstaka betalningsanmärkningar. I många fall fordras heller ingen större säkerhet utan du kan ansöka och få svar direkt. Det gäller dock att alltid tänka sig för innan man tar ett lån överhuvudtaget.

Få koll på räkningar

Det många tycker känns extra bekvämt är när räkningarna plötsligt upphör i en ständig flod och man sitter med en enda räkning på lånet. Det är lätt hänt att man tappar bort räkningar, vilket ger problem som kan leda till ärende hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar som inte är så trevliga. Det ger helt enkelt en bättre överblick och privatekonomin blir smidigare.

Spara

Genom att samla lån så kan man spara en hel del då man slipper onödigt höga räntekostnader. Lånen brukar också innehålla avgifter som blir stora pengar när allt kommer kring. Detta blir i längden ett dyrt kalas och med ett samlingslån minimerar man dessa kostnader. Det som kommer på köpet är den högre kreditvärdigheten, något man har nytta av när om man behöver ta ett nytt banklån senare. Läs mer om hur lån fungerar här.