Shoppa mindre och spara pengar

Hur hanterar din ekonomi – om den är svag? Kanske genom att shoppa mindre och bara köpa det du behöver eller det som verkligen betyder något.

 

Många gillar att handla prylar. Ibland saker som de behöver – ibland saker som de vill ha. Men det är bra att se till så att man faktiskt har råd också. Sedan sker ibland en oförutsedd händelse som gör att du faktiskt måste ha en summa pengar redo, som du kanske inte alltid har. Med Flexlimit får du råd när du verkligen behöver det – och ingen säkerhet krävs.

 

Men det gäller att alltid läsa det finstilta och jämföra lån med varandra innan du bestämmer dig. På Dagens Industri går det att läsa om hur Bankföreningen nu vill bidra till en god kreditgivningssed och ta ansvar på konsumentkreditmarknaden.

 

Trend att shoppa mindre

 

Samtidigt går det att läsa om hur minimalisttrenden tar sig andelar av den svenska befolkningen. Allt fler väljer att köpa färre saker och rensar ut onödiga prylar ur sitt hem. I Metro går det att läsa om hur shoppingen idag handlar om att skapa sig en identitet och att det är en slags fritidssysselsättning som ger kickar. Men det är faktiskt inte särskilt hälsosamt. Inte minst om du hamnar i skuldsättning för att du shoppar för mycket. Nu har köpstopp och minimalism blivit på tapeten, och till och med folkligt. Mer om detta kan du läsa om här.

För den som vill ha spartips mer generellt än att sluta handla onödiga prylar, kan få det i denna artikel från Expressen. Där tipsas det bland annat om detta:

 

Byt dyra restaurangmiddagar mot knytmiddagar med vännerna, sälj kläder du inte använder på nätet och åk på semester under lågsäsong. Det finns många knep för den som har svårt att få pengarna att räcka till i vardagen – Expressen