Tips om du vill flytta till Örebro

Örebro är en stad i bra storlek med fördelaktiga huspriser. De senaste årens stora mängd nybyggda bostäder visar att Örebro är en stad människor vill bo i. Genom att tänka på vissa saker slipper man betala onödigt mycket vid köpet av den nya bostaden.

Örebro är en på många sätt fördelaktig stad. Den ligger strategiskt belägen nära Sveriges demografiska mitt. Bor man i Örebro har man relativt nära till storstäderna Stockholm och Göteborg och landvägen även till Oslo. Staden har med sina nästan 150 000 invånare det mesta en större stad kan erbjuda med attraktiva jobb, konserter och shoppinggallerior. Samtidigt är huspriserna markant mer fördelaktiga än i exempelvis Stockholm där de under de senaste åren seglat upp mot skyhöga höjder. Att bo i en något mindre stad som Örebro innebär att man med lätthet snabbt kan ta sig genom hela staden och alltid ha nära till både centrum och naturen.

Att hitta en bra bostad

Att anlita en lokal mäklarfirma är bra. De kommer ha en god kännedom om staden och vet hur man bestämmer rimliga huspriser. Genom en sådan firma kommer man enkelt att kunna leta rätt på olika hus och bostäder som passar ens behov. I Örebro finns många områden som erbjuder olika miljöer. I exempelvis det äldre Öster finns vackra lägenhetshus med hundraåriga anor. I Almby, Sörby och Gamla Hjärsta finns samma typ av äldre villahus. På många platser runtom i staden finns nybyggda lägenhetshus och villor för den som vill ha en nyare bostad. Oavsett preferens går det alltså att hitta en bostad som passar ens önskemål.

Att buda klokt

När man sedan har siktat in sig på bra hus och besökt visningar bör man också buda klokt. Genom att ha is i magen kan man undvika onödiga upptrappningar av priset. Blir det alldeles för högt bör man överväga att sikta in sig på en annan bostad.