Våga ta hjälp från andra

Driver du företag och har du alltid många bollar i luften? Kanske till och med lite för många bollar när det är som mest tryck på verksamheten? Det är i dessa stunder du behöver ta ett snack med din inre entreprenör. Behöver du verkligen göra allt själv?

Att låta andra proffs hjälpa dig med något de är specialister på är inte alls ett misslyckande från din sida. Tvärtom är det ett bevis för ett smart entreprenörskap där du fokuserar på rätt sak; det vill säga din egen expertis.

Siffror och ekonomi

För den som är egen företagare handlar mycket i arbetsvardagen om siffror, nummer och ekonomiska rapporter. Många entreprenörer tycker att det är ett av de tuffaste momenten i rollen som entreprenör. Ofta just för att det inte är den del du personligen gillar att jobba med, men att du samtidigt vet att det måste bli gjort. En stabil och kontrollerad ekonomi är ju i slutändan nyckeln till lönsamhet och ett framgångsrikt entreprenörskap.

ekonomiDet stående tipset från bevisat framgångsrika entreprenörer är att våga ta hjälp från andra proffs. Åtminstone med det du själv inte klarar av lika bra eller kanske inte ens tycker så mycket om att jobba med. Anlita en lokalt förankrad redovisningsbyrå som får hjälpa dig med ekonomin i företaget och lägg istället din egen fokus på andra arbetsuppgifter. Det kanske ger dig mer tid till att leta upp potentiella kunder eller investerare, vilket du annars inte skulle haft möjlighet till.

Få saker gjorda

I vissa branscher finns det en viss tabu mot att inte göra grovjobbet själv. Det finns en jargong bland vissa yrkesgrupper att det exempelvis skulle vara skrytsamt att ha en egen assistent. Ett bra tips för alla entreprenörer är att leta reda på en effektiv medarbetare som du vet får saker gjorda. En form av assistent som du löpande kan ge arbetsuppgifter som du själv inte riktigt hinner med. Att jobba som assistent har dock blivit allt mer populärt med åren, inte minst tack vare den synlighet assistenter anställda hos stora influencers får.

Inför intervjun med kandidater till jobbet kan den här artikeln vara bra att ta del av. Det gäller att få ut så mycket som möjligt redan vid första tillfället för att i bästa mån välja rätt slutlig kandidat.